Opschudding vorige week, toen Lynne Ramsay besloot niet te komen opdagen tijdens de eerste productiedag van haar westernproject, JANE GOT A GUN met Natalie Portman. Hoe of waarom, daar hebben we nog steeds het raden naar, want Ramsay zelf heeft nog steeds geen uitleg geven. Er komen echter stilaan onofficiële details binnen omtrent haar exit. Zo zou ze een driedaagse discussie hebben gehad met producer Scott Steindorff, net voor aanvang van de opnames. Ze wachtte de laatste details af, waaronder het exacte budget, de laatste versie van het script en het werkschema. Er werd haar een final cut beloofd, maar dat zag er plots almaar minder reëel uit. Er zou ook wat wrevel geweest zijn tussen haar en Portman over het switchen van diens tegenspeler. Michael Fassbender verliet namelijk op het laatste nippertje het project en werd vervangen door Jude Law (die zich ondertussen ook al uit de productie terugtrok).

Het filmen van JANE GOT A GUN begon vorige donderdag met twee dagen vertraging én een nieuwe regisseur: Gavin O’Connor (WARRIOR).

Binnen Ramsays vriendenkring klinkt het alsof de filmmaakster het hele drama naast zich zal kunnen neerleggen, maar dat ze verbijsterd is over hoe de producers de boel hebben opgeblazen. Ze had de indruk de zaak onder controle te hebben, maar dat was blijkbaar niet het geval. Naar verluid zoekt ze momenteel naar een correcte manier om te reageren op alles wat er over haar gezegd werd afgelopen week.

Wij kijken er alvast naar uit.