Terwijl de keuze voor Ben Affleck als de nieuwe Batman achteraf bekeken nog zo gek niet is, is Jesse Eisenberg als Lex Luthor een veel grotere verrassing. De acteur, bekend uit THE SOCIAL NETWORK en NOW YOU SEE ME is niet bepaald hetzelfde type als Bryan Cranston (BREAKING BAD), die eerder overwogen werd om de rol van Superman’s grootste en kaalste vijand te vertolken.

Warner Bros. maakte eveneens bekend dat Jeremy Irons gecast werd als Alfred, de butler van Bruce Wayne. Een logische keuze in vergelijking met Eisenberg als Luthor, maar laat ons niet vergeten dat die laatste behoorlijk sterk is in klootzakje spelen. Zie THE SOCIAL NETWORK.

Er is natuurlijk nog een lange weg te gaan – de film komt in de zomer van 2016 in de zalen – maar door het hele ‘oudere, wijzere Batman’-gedoe en de radicale castingkeuzes zijn we benieuwd naar wat Zack Snyder en co bekokstoven.

Als binnenkort nog blijkt dat Joaquin Phoenix – die ook in de running is voor een schurkenrol – aan boord komt, dan staan we helemaal te springen. Al heeft MAN OF STEEL ons geleerd dat grote namen en nog grotere ambities geen garantie op succes bieden.

Eisenberg volgt met deze rol Kevin Spacey op, die Luthor speelde in de Bryan Singer-films, terwijl Irons de toorts overneemt van Michael Caine uit de DARK KNIGHT trilogie.