Het ziet er naar uit dat Jessica Chastains drukbezette agenda ook in 2013 snel ingevuld raakt. Buiten de dubbelfilm THE DISAPPEARANCE OF ELEANOR RIGBY: HIS & HERS zal ze naast Colin Farrell en Samantha Morton (de vrouw met het brandende huis uit SYNECDOCHE, NEW YORK) te zien zijn in MISS JULIE. Dat is het nieuwe project van zweedse actrice/regisseur Liv Ullmann, destijds de muse van Ingmar Bergman. MISS JULIE wordt een adaptatie van een Zweeds toneelstuk geschreven door August Strindberg. Een controversieel werk dat thema’s als macht, seksualiteit, maatschappelijke lagen, identiteit en liefde in 1874 doorgrondt. Arthouse verzekerd!

Fantastisch om te zien hoe de meest gevraagde actrice in Hollywood van de afgelopen twee jaar steeds weer naar afwisseling zoekt. Ze heeft met THE TREE OF LIFE, WILD SALOME en TAKE SHELTER al enkele artistieke werken op haar palmares, alsook Oscarmateriaal (THE HELP, ZERO DARK THIRTY) en simpelere, ontspannende films als THE DEBT en LAWLESS. Met MAMA, haar eerstvolgende prent, komt daar zowaar een horrorfilm bij.

Liv Ullmann van haar kant, heeft er met haar versie van A STREETCAR NAMED DESIRE net een succesvolle theaterproductie opzitten waarin Cate Blanchett en Joel Edgerton (die net als Chastain te zien is in ZERO DARK THIRTY) te zien waren. Haar terugkeer naar het witte doek is iets waar menig arthouse fanaat voor staat te popelen en de toevoeging van een actrice als Chastain kan alleen maar positieve gevolgen hebben. Zeer benieuwd!