jessica-chastain-the-zookeeper's-wife

Tenzij je de laatste twee jaar op Mars hebt gewoond is het nu wel duidelijk, Jessica Chastain is één van Hollywood’s sterkste nieuwkomers. De 36-jarige Amerikaans schone brak pas in 2011 door, maar deed dat in stijl. Zo vertegenwoordigde ze dat jaar in Cannes maar liefst twee topfilms, TAKE SHELTER en THE TREE OF LIFE. Sindsdien is ze niet meer weg te denken en schitterde ze in een tiental films die haar tot dusver twee Oscarnominaties opleverden. Ze is ook niet van plan op haar lauweren te rusten. Integendeel, dit is nog maar het begin van wat hopelijk een lange, fantastische carrière wordt.

Dit jaar wordt het uitkijken naar haar eerste horrorprent, MAMA, die volgende week woensdag in de zalen komt, en de duofilm THE DISAPPEARANCE OF ELEANOR RIGBY. Verder heeft ze ook getekend voor de nieuwste van Guillermo Del Toro, CRIMSON PEAK. Aan diversiteit in haar rollen geen gebrek.

Haar volgende project wordt THE ZOOKEEPER’S WIFE, een adaptatie van de gelijknamige novel van Diane Ackerman. Die vertelt het waargebeurde verhaal van Jan Zabinski die samen met zijn vrouw Antonina het leven van 300 Joden heeft gered tijdens WOII. Het koppel baatte een zoo uit in Warschau en verstopte de Joden in lege kooien en in hun huis. De film komt onder de vleugels van de Nieuw Zeelandse regisseur Niki Caro (WHALE RIDER). Nu nog een goeie tegenspeler en we kunnen alweer niet wachten.