Dankzij de mensen van Entertainment Weekly krijgen we vandaag een eerste officiële blik op JURASSIC WORLD geworpen, het vierde deel uit de dinoreeks die in 1993 – wat vliegt de tijd – van start ging met Steven Spielberg aan het roer. Op de setfoto’s zien we actrice Bryce Dallas Howard, een lege regiestoel die uitkijkt op een gebied dat fans meteen zullen herkennen en een beschadigd voertuig met het Jurassic Park logo.

Regisseur Colin Trevorrow liet in een interview met EW weten dat de opnames op volle toeren draaien en dat hij “gisteren onder een bouwkraan in de modder lag met acteur Chris Pratt, met zicht op een levensgrote dinosaurus die hem tracht te verslinden.”

Het is ondertussen alweer 13 jaar geleden sinds deel drie uitkwam, dus wordt JURASSIC WORLD geen echt vervolg, maar een soort reboot van het origineel. Kwestie dat de jongere generaties geen moeite moeten doen om die “oeroude” trilogie te bekijken om te kunnen volgen. Steven Spielberg is nog steeds aan boord als producer. Naast Bryce Dallas Howard en Chris Pratt treden ook Omar Sy, Vincent D’Onofrio, Idris Elba, Jake Johnson, Irrfan Khan en Judy Greer aan.

In de loop van de komende maanden krijgen we ongetwijfeld meer info, foto’s, trailers en featurettes te zien, maar het moet ergens beginnen.

JURASSIC WORLD wordt verwacht tegen de zomer van volgend jaar.