Als we het vakblad Hollywood Reporter mogen geloven werden de filmrechten voor het boek “The True American: Murder and Mercy in Texas” door filmstudio Annapurna Pictures verzekerd. Kathryn Bigelow, de vrouw achter succesfilms als The Hurt Locker en Zero Dark Thirty, kruipt achter de lens. Tom Hardy (Bronson, The Dark Knight Rises) neemt naar verluidt de hoofdrol voor zijn rekening.

Met het docudrama Zero Dark Thirty bracht Bigelow het verhaal over de klopjacht op Osama bin Laden naar het witte doek. Het parcours van The Hurt Locker, dat in 2009 zes oscars opleverde, waaronder beste regie, kon ze daarmee echter niet overdoen.

The True American gaat over een waargebeurde wraakactie na de terreuraanslagen van 11 september 2001. De door haat gedreven Amerikaan Mark Anthony Stroman vermoorde twee mensen die hij voor Arabieren hield. Een derde slachtoffer – een immigrant uit Bangladesh – overleefde de aanslag. Hij vergaf zijn aanvaller en deed later zelfs alle moeite om diens executie tegen te gaan. Stroman werd in 2001 geëxecuteerd in Texas. (BELGA/DP)