Kevin Costner speelde het afgelopen decennium jaarlijks wel eens in een ondermaatse film mee, maar voor de fans – waaronder mezelf – voelde het aan alsof hij van het scherm verdwenen was. Zijn recente, welgekomen comeback maakte hij door in de afgelopen 12 maanden in 3 films aan te treden: MAN OF STEEl, JACK RYAN: SHADOW RECRUIT en 3 DAYS TO KILL. Opnieuw drie matige tot ronduit slechte films, akkoord, maar met één constante: een overtuigende Costner. Binnenkort keer hij trouwens terug naar zijn roots in sportfilms met de hoofdrol in DRAFT DAY, van Ivan Reitman. We blijven hopen op die ene juiste prent die hem terug naar de glorietijden van weleer katapulteert.

De 59-jarige acteur heeft bovendien nog meer plannen: een Western-trilogie die als één kolossale productie dient geschoten te worden en uitgebracht wordt over de loop van één jaar. Hier is wat Costner aan Collider vertelde over het project:

“Ik heb een Western-trilogie in gedachten en speel met het idee om ze allen in één keer te maken en ze nadien afzonderlijk te releasen; één op Memorial Day, één op Thanksgiving en nog één op Fourth of July, allemaal in een tijdspanne van 12 maanden. Alle films draaien rond hetzelfde verhaal, maar het is werkelijk één grote reis. Een vierde film zou zelfs nog kunnen volgen. Of ik het kan uitwerken? Geen idee, maar het zit in elk geval in mijn hoofd en ik zal er alles aan doen om het van de grond te krijgen.”

Klinkt veelbelovend. Ok, Costner’s palmares als regisseur is alles behalve constant en de man heeft geen film meer geregisseerd sinds OPEN RANGE in 2003, maar zijn concept combineert twee dingen die we niet genoeg zien in moderne cinema: ambitie en Westerns. Laat dus maar komen!