kung-fury

Een actieplot uit de jaren ’80 waarin een “kung-fu renegade cop” het opneemt tegen de gemeenste kung-fu meester uit de geschiedenis: Adolf Hitler, alias Kung Fürher. Dat, plus tijdreizen, Noorse Goden, een vliegende Lamborghini, de NES Power Glove en … dino’s. Deze opsomming is wat KUNG FURY in een notendop te bieden heeft, zo blijkt uit de trailer. Die moet namelijk genoeg geldschieters warm krijgen om hun steentje bij te dragen zodat deze nostalgische over-the-top kortfilm kan worden afgewerkt.

De meeste beelden zijn reeds geschoten, maar in totaal hebben de makers zo’n $200.000 nodig om de rest van deze, voornamelijk op CGI steunende, prent te kunnen bekostigen. Volgens de Kickstarter-pagina zal het geld worden gebruikt om een team van 7 visuele artiesten gedurende een half jaar aan het werk te zetten.

Wanneer het doel bereikt wordt, zal KUNG FURY gratis op het internet beschikbaar worden gemaakt, maar mocht het meezitten en er meer dan een miljoen dollar binnen stromen, dan wordt er naar distributie gezocht en zal de kortfilm herwerkt worden tot een volwaardige langspeler.

Laat maar komen, wat ons betreft!