Met de “Director’s Cut” van Nymphomaniac heeft regisseur en provocateur Lars von Trier zijn hoofdstuk over seksverslaving afgesloten. Tijd dus, voor een nieuw grootschalig project en dat zal deze keer niet op het grote witte doek verschijnen. Op het filmfestival van Venetië liet von Trier (die gezworen heeft de pers nooit meer te woord te staan na het Cannes-debacle van 2011) via zijn producer Louise Vesth en acteur Stellan Skarsgard weten dat hij aan een televisiereeks werkt.

“Hoewel hij me door zijn stilzwijgen niet kan tegenspreken, ben ik blij te mogen aankondigen dat Lars von Trier een Engelstalige TV-reeks in de maak heeft,” liet Vesth weten. “Hij heeft een héél goed idee, maar meer kan ik er op dit moment nog niet over vertellen. Hij wil een enorm grote cast, en volgens wat ik hoorde wordt het iets dat jullie nog nooit gezien hebben, en nadien ook nooit meer zullen zien.”

En of dat onze aandacht trekt. De reeks heet The House That Jack Built en volgens producent Peter Aalbæk Jensen zit het project nog in de beginfase. De opnames zouden pas in 2016 van start gaan. Het is overigens niet de eerste keer dan von Trier zich aan een uitstapje naar de televisiewereld waagt. Met de duistere mini-serie Riget (The Kingdom) uit 1994 gooide hij reeds hoge ogen.

Of von Triers eerder aangekondigde horrorfilm uitgesteld wordt, is niet geweten. Hoe dan ook, wij wachten geduldig af. [Deadline]