Nu Lars von Trier zijn tweedelig seksopus Nymphomaniac wereldwijd heeft uitgebracht kan hij zijn aandacht vestigen op de director’s cut van die prent. Maar er is meer, want volgens de Deense filmmaker Kristian Levring – die als scenario consultant werkte voor von Triers Antichrist – liet via Soundvenue weten dat de immer provocerende regisseur binnenkort aan de slag gaat met een horrorfilm.

“Ik heb altijd gedacht dat Lars een fantastische horrorfilm in zich had,” vertelde Levring. “En ik liet hem dat doorheen de jaren meerdere keren weten, waardoor hij uiteindelijk zei: ‘Ik wil dat je erover ophoudt, dus schrijf ik er ééntje.’ ”

“Lars is begonnen aan het scenario, dat zich zal afspelen in Detroit. Het gaat over een man die zijn innerlijke demonen bekampt. Er is een psychologisch aspect, maar het gaat om een echte horrorprent. Dat is het doel, in elk geval.”

Fijn zo. Dit klinkt natuurlijk veelbelovend, ook al bevindt alles zich nog in een vroeg stadium. “Detroit” is de werktitel, maar dat verandert ongetwijfeld  nog. Von Trier heeft reeds ervaring met bovennatuurlijke elementen dankzij de Deense reeks The Kingdom, en ook wat gruwelijke taferelen betreft weet von Trier van wanten; die zitten die in films als Antichrist genoeg. Pure horror kwam bij de man echter nog niet aan bod.

Uiteraard zal de regisseur de film op locaties filmen die Detroit moeten voorstellen, want zijn extreme vliegangst belemmert allicht dat hij daadwerkelijk naar Motor City trekt.