Een tijdje geleden tekende Natalie Portman voor de rol van één van de beruchtste vrouwen uit de literatuurgeschiedenis, die van Lady Macbeth. Dit in nieuwe filmversie van regisseur Justin Kurzel (SNOWTOWN). Portman heeft blijkbaar echter te veel hooi op de vork genomen – haar regiedebuut komt er onder andere aan – en ziet zich nu genoodzaakt deze gig af te zeggen. Wees echter niet getreurd, de ene Oscarwinnares werd ondertussen al gewisseld voor een andere.

Marion Cotillard, de Française die doorbrak met LA VIE EN ROSE en INCEPTION, werd aan boord gebracht en vervoegt daarmee Michael Fassbender, die de titelrol zal spelen. Het duo Fassbender / Portman zien we binnenkort in nieuw werk van Terrence Malick, dus de nieuwe combo met Cotillard lijkt ons best een interesssant gegeven. Bovendien lijkt die laatste een meer voor de hand liggende keuze voor de rol van Lady M.

Volgens de geruchten zal deze nieuwe versie van Shakespeare’s toneelstuk trouw blijven aan het origineel, al zullen enkele bloederige vechtscènes benadrukt worden. Ook de dialogen zouden behouden worden.

De opnames gaan van start in januari van volgend jaar.