Met zijn 71 lentes is regisseur Martin Scorsese nog steeds in staat om zijn publiek op stang te jagen. Het geween over het ophemelen van het verachtelijke hoofdpersonage in THE WOLF OF WALL STREET is nog maar net gestopt of hier is hij alweer met een nieuw “choquerend” project: een documentaire… Over een literatuurmagazine. Schande!

Volgende maand stelt Scorsese zijn project over The New York Review of Books (het magazine in kwestie) voor op het filmfestival van Berlijn, als een soort work-in-progress. Festivaldirecteur Dieter Kosslick beschrijft de documentaire als volgt:

“Al meer dan 50 jaar is The New York Review of Books één van de meest interessante en gesofisticeerde cultuurmagazines ter wereld, met bijdrages van uitstekende schrijvers en denkers. In deze prachtige documentaire onthullen Martin Scorsese en co-regisseur David Tedeschi de manier van werken binnen het bedrijf, van hun oprichting in 1963 – tijdens de staking van de New York Times – tot het digitale tijdperk van vandaag.”

Oh oooh… Bereid de protestmarsen maar voor.