jason-bourne-matt-damon

Zeg nooit nooit. Volgens Twitch zijn er onderhandelingen aan de gang tussen Matt Damon en de Britse regisseur Paul Greengrass over een mogelijke terugkeer van het duo achter THE BOURNE SUPREMACY en ULTIMATUM. Damon liet de afgelopen jaren weten dat hij enkel zou terugkeren indien Greengrass opnieuw de touwtjes in handen zou nemen. Doordat beiden de nieuwe projecten ondertussen opstapelden, leek het weinig waarschijnlijk dat ze binnen de kortste keren een nieuwe Bourne-prent zouden gaan maken. Mogelijk wel dus. Al ontkent studio Universal alle geruchten op dit moment, waar rook is, is vuur.

Het zou in elk geval een intrigerende wending zijn, nu Bourne op de hoogte is van zijn identiteit. Universal heeft trouwens enkele weken geleden aangekondigd dat het vijfde deel van de reeks officiëel gepland staat, waarnij Jeremy Renner – uit THE BOURNE LEGACY – zeker zou terugkeren. Schrijver Tony Gilroy – die alle scenario’s van de reeks schreef, en het Damon-loze LEGACY regisseerde – keert niet terug. Een verrassing kunnen we dat echter niet noemen, daar de samenwerking tussen hem en Greengrass niet van een leien dakje liep. Voor ULTIMATUM ging Gilroy enkel akkoord als hij na het pennen van een draft-scriptje mocht wegstappen van het project.

De grote vraag blijft dus hoe Jason Bourne terug in het spel zal worden gedropt en hoe de eventuele samenwerking met Jeremy Renner’s personage, Aaron Cross,  zal verlopen.

Wordt ongetwijfeld vervolgt.