Met een Oscar op zijn schoorsteenmantel, de hoofdrol in Christopher Nolans Interstellar en Gus Van Sants zelfmoorddrama Sea of Trees in de pijplijn, zit acteur Matthew McConaughey in een benijdbare positie waarin hij de projecten voor het uitkiezen heeft. Een intrigerend nieuw voorstel kwam zopas zijn richting uit, aldus Deadline.

De mensen van Warner Bros zien de acteur namelijk graag aantreden als Randall Flagg in hun drie uur durende verfilming van Stephen Kings bestseller The Stand, over een boosaardige tovenaar die de boel op stelten zet nadat een plaag het merendeel van de mensheid uitroeide. Of McConaughey in het plaatje past laten we aan de King-fans over, maar vast staat dat aanstormend regietalent Josh Boone (The Fault in Our Stars) geen groen licht krijgt vooraleer er een grote naam aangetrokken wordt.

Drie uur durende films (met een R-rating) worden natuurlijk niet zomaar eventjes gemaakt; ze zijn duur, hebben een gelimiteerd publiek en vormen dus een financieel risico. Dat de studio eerst een A-lister wil binnenhalen ligt dan ook voor de hand. Benieuwd of McConaughey, die ook zijn succes in de televisiewereld wil verderzetten, toehapt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.