Telenet ‘Rex & Rio’ kijkers kunnen het bevestigen: de gloednieuwe HBO-reeks TRUE DETECTIVE is beresterk begonnen. De schrijver achter de serie – waarin Matthew McConaughey en Woody Harrelson een seriemoordenaar en hun innerlijke demonen bekampen – is Nic Pizzolatto. Hij schreef eerder mee aan de Amerikaanse versie van THE KILLING en het recente succes legde hem geen windeieren. Zijn debuutroman GALVESTON wordt verfilmd en voor de hoofdrol dachten ze aan niemand minder dan Matthias Schoenaerts.

GALVESTON belooft een rauw misdaadstuk te worden dat door de vakpers vergeleken wordt met het werk van Cormac McCarthy (NO COUNTRY FOR OLD MEN). Het verhaal volgt Roy ‘Big Country’ Cady die op de dag dat zijn baas hem wil omleggen verneemt dat hij terminaal ziek is. Hij weet echter te ontsnappen en vindt op zijn vluchtweg twee zussen in een appartement die hij meeneemt naar Galveston, Texas. Daar komen echter klodden van.

Schoenaerts is internationaal bijzonder sterk bezig. De acteur is binnenkort te zien in The Loft (Erik Van Looys Hollywooddebuut), Animal Rescue (van Michaël R. Roskam, met Tom Hardy, Noomi Rapace en James Gandolfini), Suite Française (met Michelle Williams, Kristin Scott Thomas en Sam Riley), A Little Chaos (met Kate Winslet) en Far from the Madding Crowd (van Thomas Vinterberg, met Carey Mulligan).

De opnames van GALVESTON staan gepland in het voorjaar. Benieuwd wie zijn castgenoten worden. (DP/Focus Knack)