Het gaat Matthias Schoenaerts nog steeds voor de wind. De Vlaamse acteur heeft een rol te pakken in een nieuwe film van de Italiaan Luca Guadagnino (van het schitterende I Am Love). Schoenaerts zal te zien zijn naast sterren als Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Margot Robbie, die eerder dit jaar doorbrak als Leonardo DiCaprio‘s echtgenote in The Wolf of Wall Street.

Voorlopig wordt de nog naamloze film bestempeld als een “sexy thriller”. De opnames gaan deze zomer van start in Italië.

Onze Vlaamse filmheld zal binnenkort opnieuw geregeld te zien zijn op het witte doek, want dit jaar nog verschijnen The Loft (van Erik van Looy), The Drop (het Engelstalig debuut van Michael R. Roskam), A Little Chaos (van Alan Rickman) en Suite Française (met Michelle Williams en eveneens Margot Robie) in de zalen. Ook projecten met de Deense Dogma-pionier Thomas Vinterberg (Far From The Madding Crowd), Robert DeNiro (Candy Store) en True Detective-schrijver Nic Pizzolatto (Galveston) staan nog op het programma, al zal dat voor 2015 zijn.

En dan zouden we Belgica van Felix Van Groeningen nog vergeten. Tja, het zijn gouden tijden om Matthias Schoenaerts te zijn.