Op dit ogenblik heeft Michael Bay’s Transformers-reeks ongeveer een tiental goede recensies en een tiental miljarden dollars opgeleverd voor Paramount en speelgoedfabrikant Hasbro. Blijkbaar zitten de zalen voor die films nog steeds nokvol, waardoor TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION op 16 juli een feit is.

Het zou de laatste keer zijn geweest dat regisseur Bay zich achter de camera zou zetten voor deze franchise, maar in een interview met Entertainment Weekly liet hij weten dat de reeks doodgewoon verdergaat, met of zonder hem. Bovendien bevat het interview een schrikwekkend stukje informatie, namelijk dat AGE OF EXTINCTION het eerste deel wordt van een compleet vernieuwde reeks.

“Het wordt een soort nieuwe TRANSFORMERS”, vertelde Bay. “We hadden er drie, de eerste trilogie, en dit wordt de eerste van een volgende trilogie”. Ik weet niet zeker of ik ze voor mijn rekening neem, maar dit is het idee.”

Het is duidelijk dat de titel AGE OF EXTINCTION niet refereert naar de levensloop van de Transformers-serie, want het bovenstaande geeft aan dat er op zijn minst nog twee nieuwe delen aankomen.