Michael Haneke laat gewoonlijk slechts enkele jaren passeren tussen zijn films, en het lijkt erop dat de cineast zijn volgende project, het eerste sinds het Palme d’Or en Oscarwinnende Amour uit 2012, volop klaarstoomt. Haneke tackelt deze keer een verrassend onderwerp.

Volgens Film Comment begint de regisseur komende zomer aan de opnames van Flashmob, een film over, jawel, een groep mensen die uit het niets verschijnt en een opmerkelijke act uitvoert. Benieuwd of Haneke het even luchtig houdt als zijn onderwerp. Nu ja, als er iemand een loodzware film over een flashmob uit zijn mouw kan schudden, is het natuurlijk Haneke wel. Het verhaal volgt enkele personages die elkaar via het internet leren kennen en aan het eind samenkomen tijdens het evenement uit de titel. Haneke zal daarbij naar verluidt de relatie tussen media en realiteit onderzoeken.

Voorts is er weinig geweten, maar als de opnames binnen enkele maanden van start gaan krijgen we hopelijk binnenkort al enkele acteursnamen. Reken er maar op dat Flashmob volgend jaar in Cannes zal worden voorgesteld.