Onze Belgische trots Michael R. Roskam (RUNDSKOP) had de twee rijzende sterren al geboekt voor zijn nieuwste film ANIMAL RESCUE, waarvoor we trouwens zéér benieuwd zijn, maar bij die ééne samenwerking blijft het tussen de twee acteurs blijkbaar niet. Hardy (BRONSON, THE DARK KNIGHT RISES) en Rapace (PROMETHEUS, PASSION) zijn momenteel in volle overleg om samen CHILD 44 te gaan maken.

Na Michael Fassbender en Natalie Portman, die man en vrouw zullen gaan spelen in JANE GOT A GUN, is dit wellicht één van de interessantere toekomstige filmkoppels. CHILD 44 is in handen van Ridley Scotts productiehuis Scott Free en zal geregisseerd worden door Daniel Espinosa (SAFE HOUSE). Het script wordt voorzien door Richard Price, een Hollywood veteraan die in de jaren ’80 onder andere THE COLOR OF MONEY voor Martin Scorsese adapteerde. CHILD 44 speelt zich af in jaren ’50 en Hardy vertolkt een rechercheur die een reeks kindermoorden onderzoekt maar uiteindelijk op de hielen wordt gezeten door de overheid.

Welke van de twee films eerst uit zal komen is nog maar de vraag… Uiteraard hopen we dat ANIMAL RESCUE het als eerste haalt. R. Roskam regisseert de film naar een script van Dennis Lehane, en dat is niet zomaar de eerste de beste… MYSTIC RIVER, GONE BABY GONE en SHUTTER ISLAND zijn namelijk allen op zijn novels gebasseerd.