naomi-watts

Na haar ijzingwekkende prestatie als slachtoffer in de Tsunami-film THE IMPOSSIBLE en het afronden van haar rol als Prinses Diana in het biografische DIANA kan actrice Naomi Watts waarschijnlijk eens wat luchtiger werk verdragen. En is er iets luchtiger dan een komedie? Een kijk naar haar palmares leert ons dat ze in feite maar weinig komische films draaide. YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER van Woody Allen en I HEART HUCKABEES van David O. Russel zijn enkele uitzonderingen. Ok, ze is ook te zien in het, naar verluid, verschrikkelijke sterrenensemble, MOVIE 43, maar we hebben het over volwaardige rollen. In elk geval zitten er twee kind of-komedies in de pijplijn voor Watts.

Eerst en vooral is er de zwarte komedie BIRDMAN van Alejandro Gonzales Inarritu, waar we zoals je weet hevig naar uitkijken, en nu is ze ook gecast voor ST. VINCENT DE VAN NUYS, een dramedy van Theodore Melfi. In deze prent speelt Watts een Russische prostitué naast niemand minder dan Bill Murray en Melissa McCarthy. De film gaat over een 12-jarig jongetje dat naast een onuitstaanbare gepensioneerde man (Murray) gaat wonen. De buurman, wiens leven bestaat uit gokken, drinken en  hoeren wordt geleidelijk aan de mentor van de jongen.

Dit wordt een low-budget indie film (13 miljoen dollar) en hopelijk kan regisseur Melfi hier iets mee. Het verhaal en de cast zijn alvast van de bovenste plank!