Ken je de jaren 90 nog? Hollywood hoopt alvast van niet, want niet één, maar twee reboots van bekende blockbusters uit dat tijdperk worden binnenkort door de reboot-molen gesleurd.

De eerste die een nieuwe verpakking krijgt is de actieprent Cliffhanger. Ofwel: Die Hard met Sylvester Stallone… op een berg. Volgens Deadline willen de producers van Fast & Furious deze franchise nieuw leven inblazen. Het origineel dateert uit 1993 en werd geregisseerd door Renny Harlin (niet toevallig de man achter Die Hard 2), toen die nog iets betekende in actiefilmland. Wij hopen alvast dat niemand anders dan de 67-jarige Stallone zelf zijn rol van schietgrage bergbeklimmer opeist.

De tweede remake die in de lucht hangt wordt complexer, gezien de voorgeschiedenis. Stargate, de sci-fi film die in 1994 een verrassende hit werd en de carrière van Roland Emmerich de lucht in schoot, had een spinoff in de vorm van drie tv-reeksen en enkele straight-to-video vervolgen. Tijd dus om al deze informatie te verzamelen in één nieuwe reboot, met Emmerich opnieuw aan het roer. Normaliter wordt een reboot gerechtvaardigd door het inbrengen van een jong, nieuw team dat een oud concept eigentijds maakt, maar blijkbaar is dat ook al geen vereiste meer. Variety liet bovendien weten dat er een heuse trilogie gepland staat.

Welke nineties film mag volgens jullie nog gereboot worden? Laat het ons weten in de comment sectie.