steve-mcqueen-12-years-a-slave

Steve McQueen‘s slavernijdrama, 12 YEARS A SLAVE, zal volgens zij die hem zagen meer dan één goudkleurig beeldje mee naar huis nemen vanuit het Kodak Theater volgend jaar. De film werd reeds vertoond op de filmfestivals van New York en Los Angeles en kreeg daar meer dan overweldigende kritieken. We hadden niets anders verwacht; regisseur McQueen (HUNGER, SHAME) is namelijk één van onze favoriete filmmakers van het nieuwe millenium.

Onderstaande featurette focust zich volledig op de jonge Brit die zijn carrière begon in de kunstwereld en sinds enkele jaren potten breekt in het artfilm milieu. Zijn outsider status wordt in de video besproken door acteurs en crewleden. Het feit dat de studio besloot om een featurette te wijden aan McQueen, wijst erop dat ze volop in zijn kansen geloven als het op een Oscar voor beste regie aankomt.

De cast blijf ongelooflijk: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Paul Dano, Sarah Paulson, Alfre Woodard, Scoot McNairy, Michael Kenneth Williams én BEASTS OF THE SOUTHERN WILD-duo Dwight Henry en Quvenzhane Wallis.

Ondertussen is de Belgische releasedatum wel verschoven naar 22 januari. Damn it.