Leuk weetje: Guillaume Canets seventies misdaadsaga, BLOOD TIES, ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes met een speelduur van 2 uur en 24 minuten en kreeg daar voornamelijk met gemengde reacties te maken. Toen hij maanden later in Toronto werd voorgesteld, was de film plots 20 minuten korter. Blijkbaar namen de studiobazen hun voorzorgen na enkele opmerkingen van de vakpers over de te lange speelduur, want het wordt deze kortere versie die binnenkort (30 oktober om precies te zijn) bij ons in de zalen zal spelen.

Ondertussen werd er een reeks nieuwe foto’s en posters (“character-posters”, want zo hoort dat dezer dagen) vrijgegeven. De cast, voor moest je tijdelijk onder de grond hebben geleefd, is nog steeds behoorlijk indrukwekkend: Clive Owen, Billy Crudup, Mila Kunis, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Marion Cotillard en James Caan.

BLOOD TIES vertelt het verhaal van twee vervreemde broers, elk aan een andere kant van de wet, wiens levens een onverwachte wending nemen nadat de crimineel een nieuwe slag wil slaan meteen na zijn vrijlating.

Dit is Schoenaerts’ eerste volwaardige Hollywoodproductie, reken er dus maar op dat we benieuwd zijn naar hoe hij het er van afbrengt.

Wordt verwacht op 30 oktober.