Na het succes van Pacific Rim en Godzilla hebben ze bij productiebedrijf Legendary Entertainment hun formule voor de toekomst gevonden: meer films als Pacific Rim en Godzilla. Dat betekent meer gigantische monsters die steden in de vernieling slaan, en in de wereld van gigantische monsters blijft er natuurlijk nog maar één naam over die de laatste jaren geen aandacht meer kreeg: King Kong. Afgelopen weekend, tijdens Comic Con, dé bijeenkomst voor dit soort films in de VS, werd aangekondigd dat ieders favoriete gorilla met een fetish voor blondjes van onder het stof wordt gehaald en in een nieuwe film mag aantreden. Die zal Skull Island heten, genoemd naar het mysterieuze eiland waar het gevaarte leeft.

Via Twitter maakte Legendary ook bekend dat de film “de origine” van King Kong zal bestuderen, want dat is de mode. Ze willen de mysteries en gevaren van het eiland verkennen en tonen hoe Kong ontstond.

Blijkbaar werd er al een teaser vertoond tijdens Comic Con, waarin Kong aan het eind te zien was. Het feit dat er nog geen regisseur werd aangesteld, maar er wel een teaser bestaat is mogelijk één van de vele mysteries die Skull Island zal beantwoorden.

Een officiële releasedatum is er ook: 4 november 2016. Legendary kondigde ook aan dat regisseur Gareth Edwards terugkeert voor deel twee van Godzilla. En nadien? King Kong vs. Godzilla? Ga er maar van uit!