lars-von-trier-nymphomaniac

“Ik kan begrijpen hoe iemand – iemand zoals ik – een Nazi had kunnen zijn.” Door die uitspraak werd filmmaker Lars Von Trier in 2011 met onmiddelijke ingang uit het Filmfestival van Cannes verbannen. Sindsdien besloot het Deense enfant terrible de communicatie met de pers te verbreken, al verontschuldigde hij zich wel nog voor zijn woorden. Als deel van de promotiecampagne voor zijn nieuwe film NYMPHOMANIAC, heeft von Trier bovenstaande foto gereleased, waarop hij te zien is met een dichtgeplakte mond. Een symbolische manier om duidelijk te maken dat hij zijn werk voor zich zal laten spreken.

Vanaf 28 juni zal hij geleidelijk aan foto’s met een korte beschrijving vrijgeven die op een speelse manier het complexe universum van zijn nieuwe film moeten onthullen. Bovendien liet hij in een persbericht weten dat hij met NYMPHOMANIAC een nieuw filmgenre hoopt te creëeren, net zoals hij dat destijds deed met het Dogme 95 verbond (samen met o.a. Thomas Vinterberg). Hij omschrijft het als “digressionism”, waarbij het hoofdthema uit de film langzaam verlaten wordt en een nieuwe richting uitgaat.

Goeie ouwe Lars zoekt met zijn wacky ideeën steeds de controverse op, maar het resulteert telkens in opmerkelijke cinema. Als geen ander kijk ik hier alvast naar uit.

De film heeft nu ook een website waarop alles te volgen zal zijn, maar voorlopig moeten we het enkel stellen met de hoofdstuktitels:

CHAPTER 1  is  THE COMPLEAT ANGLER
CHAPTER 2  is  JERÔME 
CHAPTER 3  is  MRS. H
CHAPTER 4  is  DELIRIUM
CHAPTER 5  is  THE LITTLE ORGAN SCHOOL
CHAPTER 6  is  THE EASTERN & WESTERN CHURCH (THE SILENT DUCK)
CHAPTER 7  is  THE MIRROR
CHAPTER 8  is  THE GUN

U maakt nog geen deel uit van de ingewijden? Neem dan hier en hier een kijkje.

NYMPHOMANIAC pakt uit met een overweldigende cast, waaronder: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård,  Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Mia Goth, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen, Jean-Marc Barr en Udo Kier. Bovendien zijn ook onze eigen Michaël Pas, Ivan Pecnik en Lien Van De Kelder van de partij!