Update 8 april: Peter Mayhew, de originele Chewbacca, keert terug om in de huid van zijn brullend personage te kruipen. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het maakt de geruchten dat Harrison Ford en Carrie Fisher eveneens zouden terugkeren alleen maar realistischer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gisteren:

“We zijn op dit moment al enkele fragmenten aan het schieten,” vertelde Alan Horn, de voorzitter van Disney Studios, wanneer THR hem op de rooster legde over het zevende deel van de Star Wars saga. Door deze mededeling sloegen de fans wereldwijd hun lichtzwaarden tegen mekaar van opwinding. J.J. Abrams‘ camera draait dus officieel, al is er nog werk voor de boeg vooraleer hij naar een hogere versnelling kan schakelen. Zo is er bijvoorbeeld nog onduidelijkheid over welk acteursensemble het nieuwe hoofdstuk tot leven zal brengen.

“We hebben de meesten al vastgelegd,” vertelde Horn over de cast. “Er zijn er echter nog enkele te gaan.” Uiteraard liet hij geen namen vallen, maar wat we op dit moment weten is dat aanstormend talent Adam Driver (FRANCES HA) de schurk van dienst speelt en dat namen als Lupita Nyong’o (12 YEARS A SLAVE) en Jesse Plemons (BREAKING BAD) genoemd werden als mogelijke protagonisten.

Op 18 december 2015 weten we het allemaal zeker. Om het lange wachten tegen te gaan, kan je onderaan terecht voor een interessante, meer dan één uur durende documentaire over het maken van STAR WARS: EPISODE I – THE PHANTOM MENACE. In zekere zin een voorbeeld van hoe men niet te werk te had moeten gaan voor een Star Wars film, wat cast, script en personages betreft. De filmmagie achter de schermen blijft echter wel indrukwekkend.