In enkele weken tijd ging THE HATEFUL EIGHT van Quentin Tarantino‘s nieuwste project naar zijn een toevoeging aan zijn lijst van ongemaakte films. De regisseur, die eerder deze week besloot zijn recentste filmplannen te schrappen nadat insiders het script hadden gelekt, zal het verhaal in boekvorm uitbrengen. Wie weet komt de temperamentvolle filmmaker er later nog op terug. Om alvast een idee te krijgen van hoe dat er zou kunnen uitzien, hoeven we slechts de eerste pagina van het gelekte script te lezen, aldus The Wrap. Daaruit blijkt dat hij, als gewoonlijk, grote plannen had.

Op pagina één staat staat namelijk vermeld dat de film in “CINEMASCOPE 70MM gloriousness” zou worden geschoten in plaats van het traditionele 35mm, een gegeven dat Tarantino-fans moet doen watertanden. Denk aan de magistrale beeldkwaliteit van THE MASTER van Paul Thomas Anderson vorig jaar en je weet welke pracht en praal ons te wachten stond. Wat het verhaal zelf betreft deelde The Wrap, dat het script te pakken kreeg, het volgende mee:

Het draait om een Western met duidelijke rollen voor Michael Madsen en Bruce Dern, alsook voor Samuel L. Jackson en Christoph Waltz. Jackson en Madsen zouden twee huurlingen spelen die hun slachtoffers terugbrengen naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock, in ruil voor een grote beloning. Hun personages, een ex-majoor uit de Burgeroorlog en een kerel die John Ruth heet, domineren de eerste twee hoofdstukken van het script. In totaal zijn er vijf hoofdstukken.

Onderweg lopen ze Chris Mannix, een zuiderling, tegen het lijf. Het drietal  – samen met een levende gevangene en drie lijken die vasthangen aan het dak van hun kar – schuilt op een bepaald moment in een plaatselijke winkel voor een onweer, maar de uitbaters zijn nergens te bespeuren. In de plaats worden ze opgewacht door vier mannen: een zuiderse generaal (waarschijnlijk Dern), een zelfverklaarde beul, een Fransman die Bob heet en Joe de cowboy.

Uiteraard ontaardt de boel binnen de kortste keren.

Een rechttoe rechtaan koppensnellersverhaal met een dosis cabin fever, dus. Hopelijk komt de verfilming er ooit nog van, maar in de tussentijd moeten we het hiermee stellen tot het boek uitkomt.

Onderaan vind je nog een uittreksel van het script dat door The Wrap werd vrijgegeven.

the-hateful-eight-script