Vorige week deed Fox geheimzinnig over een mysterieus project met Ridley Scott aan het roer. “BLADE RUNNER 2!” werd er links en rechts geroepen, maar het gaat simpelweg om de sequel van de sci-fi blockbuster PROMETHEUS uit 2012 – een film die reeds een prequel was op Scott’s klassieker ALIEN uit 1979.

PROMETHEUS 2, of hoe de prent ook zal heten, heeft een nieuwe schrijver gevonden in de vorm van Michael Green. Dat is op zich geen geruststellend nieuws, want de man achter het misbaksel GREEN LANTERN moet zijn eerste goed scenario nog schrijven. Wie weet is het deze keer prijs. Blijkbaar is Ridley’s vertrouwen in Green toch groot genoeg, want ook het scenario van de voorgenoemde BLADE RUNNER sequel staat op zijn naam.

De productie van PROMETHEUS 2 start in het najaar, aldus The Wrap. Eerst werkt Scott zijn Mozes-film EXODUS af, waarin Christian Bale als de bekende Bijbelfiguur opdraaft. Gelukkig voor Scott speelde Michael Fassbender een android in deel één en kan hij de acteur probleemloos laten terugkeren. Meteen één reden om te juichen.