Het blijft jammer dat Quentin Tarantino zijn laatste script, THE HATEFUL EIGHT, niet zal verfilmen. Voor zij die zich toevallig in Los Angeles bevinden aan het eind van de maand, is er echter goed nieuws. Er werd namelijk zopas aangekondigd dat het script door niemand minder dan Tarantino zelf zal worden geregisseerd tijdens een live lezing. Welke acteurs aangetrokken zijn om de dialogen voor te lezen blijf allicht onbekend tot de grote dag zelf, maar geweten is dat Tarantino ze eigenhandig mocht uitpikken door de organisatie achter het evenement.

THE HATEFUL EIGHT is een western die gepland stond als opvolger van DJANGO UNCHAINED, maar Tarantino trok de stekker uit de zaak nadat het script gelekt werd door insiders.

Het verhaal vertelt over een sneeuwstorm die een groep gewetenloze en hoogst verdachte personages bij elkaar brengt in een afgelegen saloon. Onder hen vinden we een stel koppensnellers, een voortvluchtige soldaat en een vrouwelijke gevangene.

Houd je vingers vooral gekruist, want een verfilming kan in principe nog altijd in de toekomst. Het verhaal klinkt in elk geval te goed om links te laten liggen.

De lezing gaat door op 24 april in Lacma’s Bing Theater in LA. Voor de spotprijs van 200 dollar kan je er bij zijn. Het evenement wordt niet opgenomen of gestreamed.

Voor zij die een tripje naar LA wel zien zitten: klik hier voor meer info.