De Amerikaanse acteur Robin Williams is overleden, mogelijk gaat het om zelfmoord. Dat lieten de autoriteiten in Californië weten. Williams was 63 jaar oud. Volgens zijn woordvoerster vocht hij al geruime tijd tegen een depressie.

De komiek stond bekend om zijn rollen in films als Good Will Hunting (waarvoor hij in 1997 een oscar won), Mrs. Doubtfire, Good Morning Vietnam, Awakenings, Jumanji, Patch Adams, Hamlet, One Hour Photo en Hook. Hij won eveneens twee Emmy Awards, vier Golden Globes, twee Screen Actor Guild Awards en vijf Grammy’s. Hij kreeg verder nog twee oscarnominaties voor het portretteren van een leerkracht Engels in Dead Poets Society en voor het spelen van een dakloze in The Fisher King. Williams leverde eveneens de stem van de geest in Disney’s Aladdin.

Het statement van Williams’ woordvoerster luidt als volgt: “Robin Williams is deze ochtend heen gegaan. Hij heeft recent een hevige strijd tegen depressie gestreden. Dit is een tragisch verlies. Zijn familie vraagt om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke tijden.”

Williams’ vrouw, Susan Schneider, gaf ook een statement: “Deze ochtend verloor ik mijn echtgenoot en beste vriend, terwijl de wereld één van haar meest geliefde artiesten en mensen verloor. Mijn hart is gebroken. In naam van Robins familie vragen we om privacy tijdens deze periode van intens verdriet. Wij hopen dat de focus niet zal liggen op Robins dood, maar op de ontelbare momenten van plezier en gelach die hij aan miljoenen mensen bezorgde.”

Volgens de Californische politie werd een onderzoek naar de precieze doodsoorzaak gestart. Volgens bepaalde bronnen gaat het om een zelfdoding door verstikking.

Williams’ laatst verschenen film was The Angriest Man in Brooklyn (met Mila Kunis). Dit jaar zal hij te zien zijn in de komedies Merry Friggin’ Christmas en Night at the Museum: Secret of the Tomb en volgend jaar staat de sci-fi komedie Absolutely Anything nog gepland, waarvoor hij de stem van een hond zou inspreken.