Horrorlegende Wes Craven, de man achter bekende horrorfilms als A Nightmare on Elm Street en Scream, is op 76-jarige leeftijd overleden. Craven stierf zondag in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgens van een kwaadaardige hersentumor, dat liet zijn manager weten via Los Angeles Times.

Craven was met grensverleggende films als The Last House on the Left (1972), The Hills Have Eyes (1984), A Nightmare on Elm Street (1984) en Scream (1996) bracht hij telkens een ware revolutie op gang binnen het horrorgenre. Zijn bekendste film, A Nightmare on Elm Street, waarin de iconische dromenmoordenaar Freddy Krueger (Robert Englund) werd geïntroduceerd, kreeg een hele reeks sequels, waarvan hij er zelf in 1994 de uniekste aan toevoegde: New Nightmare, waarin Freddy zich een weg naar de echte wereld baant en wil afrekenen met Craven (die zichzelf speelt) en de cast uit het origineel.

Met het popcultuurfenomeen Scream (en de 3 sequels die hij eraan toevoegde) deed de regisseur het teen slasher-genre heropleven, met een hoop parodieën (de Scary Movie-franchise) en flauwe afkooksels (I Know What You Did Last Summer, Urban Legend…) als gevolg.

Craven was niet uitstluitend actief in de horrorwereld, zo maakte hij in 1999 het muziekdrama Music of the Heart, waarvoor Meryl Streep een Oscarnominatie opstreek. In 2005 ging hij de thriller-toer op met het meer dan onderhoudende Red Eye. Zijn laatste film, Scream 4, dateert uit 2011. Hij bleef wel actief als scenarist en producer.