rectify-serie-sundance-channel

Vanaf 13 juni kunnen we op Sundance Channel terecht voor een nieuwe reeks van het team achter de fenomenale AMC-serie BREAKING BAD. Die heet RECTIFY, bestaat voorlopig uit zes afleveringen van een uur en kan op uitstekende kritieken rekenen. Alles werd geschreven door acteur Ray McKinnon (O, BROTHER WHERE ART THOU?, MUD) en talenten als Aden Young (KILLER ELITE), Abigail Spencer (COWBOYS & ALIENS), J. Smith Cameron (TRUE BLOOD) en Hal Holbrook (INTO THE WILD) werden aangetrokken om de rollen te vertolken.

Dit is de officiële synopsis:

Wanneer Daniel Holden (Aden Young) wordt vrijgelaten na bijna 20 jaar eenzame opsluiting in de dodencel, keert hij terug, maar hij blijft een buitenstaander voor z’n familie, de gemeenschap en de omgeving. Op de een of andere manier overleefde hij de mentale en emotionele moeilijkheden van zijn gevangenschap. Nu de muren rondom hem weg zijn, wordt Daniel vrijgelaten in een wereld die hij niet meer begrijpt. Hij is een buitenstaander die verloren loopt in zijn eigen bekende wereld, en die
moeilijkheden heeft om zijn herwonnen vrijheid te sturen. Daarenboven zijn er in die twintig jaar heel wat technologische en sociale veranderingen geweest in de kleine gemeenschap, maar ook wereldwijd. Alles wat hij tegenkomt is een raadsel.

De onverwachte terugkeer van Daniel gooit niet alleen zijn eigen familie overhoop. Het heeft ook een invloed op andere mensen die verbonden zijn met z’n zaak, zoals de openbaar aanklager die zijn naambekendheid in deze zaak gebruikte om senator te worden, de sheriff die de grenzen van het onderzoek heeft overschreden, en heel het stadje Paulie in Georgia dat Daniel de schuld geeft van de moord op een stadsgenoot. De vrijlating van Daniel is als een vonk die het vuur van het mysterie, de machtsspelletjes en de zogenaamde rechtvaardigheid waardoor hij werd veroordeeld, weer aanwakkert.

rectify-sundance-channel

Ray McKinnon, de bedenker van de reeks, gaf recent uitleg over de oorsprong van RECTIFY: “De inspiratie voor dit verhaal haalde ik uit mijn ergernis voor een heleboel concrete gevallen die enkele jaren geleden naar boven kwamen in Illinois. Het leek of de ene na de andere man uit de dodencel werd vrijgelaten nadat nieuw DNA-onderzoek het bestaande bewijs in twijfel trok. Er zijn in het ganse land natuurlijk heel wat mensen vrijgelaten sinds het bestaan van DNA-tests. Ik begon eerst met mijn eigen fictionele dagdromerij, waarbij ik me inbeeldde hoe iemand, die in een extreem geïsoleerde dodencel zat, zich zou voelen op de eerste dag of het eerste uur of zelfs de eerste minuut van zijn vrijlating. Die kleine momenten van ongedwongen leven zijn een pure definitie van het onwerkelijke voor zowel de vrijgelatene als zijn familie. Dat was het begin van mijn interesse. Dat is hetgeen me inspireerde om te bepalen waar die fictionele man en z’n verhaal naartoe zouden gaan. De ontdekking van zijn existentiële en misschien wel zijn lichamelijke hergeboorte.”

Dit lijkt topklasse te zijn, dus bij deze weten alle Telenet of Belgacom TV klanten wat hen te doen staat op 19 juni om 21 u. Voor bijkomende informatie kan je terecht op www.sundancechannel.be