18 jaar na de originele release krijgt het anime-meesterwerk GHOST IN THE SHELL volgt er alsnog een Engelstalige remake. Volgens Deadline heeft regisseur Rupert Sanders (SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN) het project – dat sinds 2008 in limbo vastzit – in handen gekregen.

In zekere zin kregen we enkele visuele sleutelmomenten van het origineel al te zien in THE MATRIX. De gebroeders Wachowski namen een heleboel visuele ideeën van die film over en vormden er hun eigen verhaal rond.

Een volwaardige remake is natuurlijk een ander paar mouwen. DreamWorks kocht het project in 2008 aan met het oog op een grote 3D release, maar de grote bazen hielden de boot nog even af omdat de technologie nog niet op punt stond. Een jaar later sloeg James Cameron toe met AVATAR en we weten allemaal welke gevolgen dat had voor het 3D medium. GHOST IN THE SHELL bleef echter steken in het schrijfstadium en raakte in de vergetelheid.

De scenaristen achter o.a. SHUTTER ISLAND raakten er niet aan uit tot William Wheeler (THE HOAX) een versie klaar kreeg die blijkbaar volstaat voor DreamWorks. Benieuwd of het project nu in een stroomversnelling raakt.

Onderaan een vergelijking tussen GHOST IN THE SHELL en THE MATRIX:

D