De toekomst zit vol angstaanjagende monsters voor regisseur Juan Antonio Bayona – bekend van de uitstekende tsunami-prent THE IMPOSSIBLE. Momenteel schiet hij de eerste afleveringen van Sam Mendes horrorreeks PENNY DREADFUL en binnenkort begint hij aan zijn grootste project tot nu toe: de sequel van WORLD WAR Z. De voorbereiding van Brad Pitt‘s zombie-franchise draait op volle toeren, maar er is blijkbaar nog voldoende tijd om er een andere monsterfilm tussen te proppen.

Bayona staat op het punt A MONSTER CALLS, een geïllustreerde roman van Patrick Ness te verfilmen. De schrijver pende het scenario zelf en dat belandde vorig jaar op de prestigieuze Black List van beste ongebruikte screenplays.

Hier is de synopsis van het boek volgens Amazon:

Om iets na middernacht wordt de 13-jarige Conor wakker met een monster aan zijn slaapkamerraam. Het is echter niet het monster dat hij verwachtte– hij verwachtte het monster uit zijn nachtmerrie, de nachtmerrie die hij elke nacht heeft sinds zijn moeder ziek werd. Dit monster is anders. Het is oeroud. En wild. En het wil iets van Conor. Iets verschrikkelijk en gevaarlijk. Het wil de waarheid.

Klinkt als een veelbelovende mix van drama, fantasie en horror. Benieuwd hoe dit uitdraait.