Michael-R-Roskam

De Vlaamse topregisseur Michaël R. Roskam gaat voor zijn nieuwe film ‘The Faithful’ samenwerken met de bekende scenarist Thomas Bidegain. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety.

Thomas Bidegain heeft een aardige staat van dienst: de Fransman is vooral bekend van zijn sterk scenariowerk voor zijn landgenoot Jacques Audiard, denk aan de bekroonde films ‘Un prophète’ en ‘De rouille et d’os’.

Voor de ‘The Faithful’ kan Roskam verder rekenen op de talenten van Matthias Schoenaerts. Hij speelt de hoofdrol in deze film noir over een gangsterbende in Brussel.

Bart Van Langendonck van het Brusselse Savage Film, die het project zal producen, meldt dat binnenkort de naam van de hoofdrolspeelster wordt bekendgemaakt. Hij zal voor de film worden bijgestaan door Pierre-Ange Le Pogam die onlangs meewerkte aan ‘Grace of Monaco’ van Luc Besson, met Nicole Kidman. Veel schoon volk dus voor de nieuwe van Roskam. De opnames zouden in het voorjaar van 2014 starten.

Het is een drukke periode voor de Truienaar. Hij heeft net zijn Amerikaans filmdebuut ‘Animal Rescue’ geregisseerd, met Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini en Schoenaerts. Bovendien staat ook de pilootaflevering van de nieuwe HBO-serie ‘Buda Bridge Bitch’ in zijn agenda, waarvoor hij zowel de ‘bijbel’, het scenario als de regie voor zijn rekening zal nemen. Roskam is de bedenker van de reeks, die zich in de nabije toekomst in Brussel afspeelt. Executive producers zijn twee iconen uit de Amerikaanse film- en televisiewereld: regisseur Michael Mann (Heat) en producent Mark Johnson (Breaking Bad).

Bron: Focus Knack