Na AIN’T THEM BODIES SAINTS, zijn knappe doorbraakfilm van vorig jaar, stapelt regisseur David Lowery de projecten op. Zo werkt hij momenteel aan THE OLD MAN AND THE GUN met Robert Redford, nam hij het David Fincher-project TORSO over en gaat hij de sci-fi toer op met TWO, waarvoor Casey Affleck gecast is. Er komt bovendien nog wat tv-werk bij kijken, want Lowery kruipt dit jaar ook achter de camera voor een aflevering van het tweede seizoen van RECTIFY. Zopas raakte bekend dat ook de grote sprong naar het blockbuster-territorium in zicht komt.

Lowery werd namelijk aangesteld om Disney’s PETER EN DE DRAAK (PETE’S DRAGON) te herwerken. De originele film uit 1977 vertelt het verhaal van een jongen die samen met zijn onzichtbare, magische draak op de vlucht slaat voor zijn ouders. Volgens The Wrap gaat het niet om een letterlijke remake, maar wordt alleen de kern van het verhaal behouden en zal de rest compleet heruitgevonden worden. De musical-elementen van het origineel worden daarbij achterwege gelaten.

Hoe deze in Lowery’s drukbezette agenda past is voorlopig onduidelijk. Benieuwd wat Lowery kan doen met een paar extra zakken studiogeld en een groter canvas om mee te werken.