ryan-reynolds

Beeld je dit in: een thriller waarin een rijke, oudere man zijn geest transporteert in het lichaam van een jonger iemand. Blijkt echter dat de eigenaar van het jongere lichaam vermoord werd. Gevolg? De getransporteerde geest moet op de vlucht voor zijn toekomstige moordenaars, terwijl hij de hele situatie uitdoktert. Dit is de plot van de film SELFLESS van Tarsem SingYep, hij keer terug naar zijn roots. De Indische regisseur begon zijn carrière met het THE CELL (Jeniffer Lopez, Vincent D’Onofrio) en THE FALL (Catinca Untaru, Justine Waddell), twee uitermate ondergewaardeerde werken die hem hoogstens wat naambekendheid gaven binnen cinefiele kringen (de visueel verleidbare soort). Zijn opvolgers, de 300 ripoff, IMMORTALS en het totaal geflopte MIRROR MIRROR (met Julia Roberts) deden zijn carrière ook al geen deugd. Dan maar terugkeren naar zijn roots, moet de man gedacht hebben.

Voor SELFLESS heeft hij alvast een grote naam binnen: Ryan Reynolds. Voor de acteur is dit opnieuw een gelegenheid om samen te werken met een unieke regisseur. Reynolds rondde namelijk net de opnames van QUEEN OF THE NIGHT af, de nieuwste van de Egyptenaar Atom Egoyan (bekend van erotisch getinte werken als THE SWEET HEREAFTER, EXOTICA en WHERE THE TRUTH LIES). Zijn tegenspeelster voor die prent is Rosario Dawson.

Hoe absurd het uitgangspunt van SELFLESS ook lijkt, dit is ééntje die ik op de voet zal volgen. Tarsem Singh is een meesterstylist en een terugkeer naar zijn creatieve origine opent vele deuren, dus wie weet!