Sam-Mendes-bond-24

Het zag er lang naar uit dat de Britse filmmaker na SKYFALL ook de 24e Bond film zou gaan schieten. Dan had hij slechts de tweede regisseur geweest die zich aan een tweede 007 zou wagen (Martin Campbell maakte GOLDENEYE en CASINO ROYAL, met 10 jaar tussen), maar Mendes heeft nu officiëel de knoop doorgehakt: “neen” luidt het.

Volgens hem kreeg hij een verleidelijk bod, maar zijn toeweiding aan enkele andere projecten, waaronder twee theatervoorstellingen (een CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY musical en KING LEAR in Londen) en de pilootaflevering van de serie PENNY DREADFULL, maken het onmogelijk om er in 2014 nog iets bij te nemen. De studio wou echter niet wachten want ze hadden alles al in werking gezet om “Bond 24” dit jaar nog te beginnen filmen. Mendes’ beslissing is dus toch ietwat geforceerd. Hij hoopt in de toekomst alvast opnieuw de kans te krijgen, wanneer zijn agenda dat toelaat. Nochtans was hij met scenarist John Logan al begonnen aan het script, dat naar verluid zou leiden naar een dubbelfilm.

SKYFALL-fan of niet, niemand kan ontkennen dat de film een enorm succes was. Hij staat momenteel gerangschikt als succesvolste Bond film en 7e meest succesvolle film aller tijden met een wereldwijde opbrengst van 1.1 miljard dollar. De film won een Bafta Award en kreeg maar liefst vijf Oscarnominaties waarvan hij er twee verzilverde.

In elk geval moet de studio nu op zoek naar een nieuwe regisseur. Christopher Nolan? Laat jullie keuze in de comments sectie horen!