Hollywood “it-girls” Scarlett Johansson en Lupita Nyong’o zouden beiden in de running zijn voor een rol in de nieuwe Disney-verfilming van JUNGLE BOOK. Dat liet The Hollywood Reporter weten. Nyong’o kreeg volgens de website de rol van Rakcha – de wolf die Mowgli adopteert – aangeboden, terwijl Johansson gesprekken heeft om de hypnotiserende slang Kaa te vertolken.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om een kruising tussen een live-action en een computergeanimeerde versie van het verhaal en beide actrices zullen vooral hun stem verlenen (het is nog niet duidelijk in welke mate hun gezichtstrekken op die van de dieren zullen worden geplaatst). Eerder raakte al bekend dat Idris Elba de stem van de tijger Shere Khan inspreekt.

Regisseur van dienst is Jon Favreau, die met twee IRON MAN-films achter zijn naam alvast weet wat een grootschalig project inhoudt.

Johansson werd laatst nog bejubbeld voor haar zwoele stemwerk in de romantische sci-fi prent HER, waarin ze als besturingssysteem de liefde wint van Joaquin Phoenix. Nyong’o is het aanstormend talent van dit ogenblik. Sinds haar Oscarwinst voor 12 YEARS A SLAVE (haar filmdebuut nota bene) werd ze ook in verband gebracht met STAR WARS: EPISODE VII. Nu komt daar mogelijk een eerste Disney-avontuur bij.

Disney’s nieuwe versie is trouwens niet de enige verfilming van JUNGLE BOOK. Ook Warner Bros werkt aan een eigen versie. Die zou naar verluidt donkerder zijn en meer aanleunen bij het originele verhaal van Rudyard Kipling. Disney zal zich baseren op haar eigen animatiefilm uit 1967.