Het zag er lang naar uit dat BLACK MASS, de biopic over Whitey Bulger (een Amerikaanse topgangster uit Boston), voor goed zou opgeborgen worden, want het project sleept al jaren aan. Regisseur Scott Cooper (CRAZY HEART, OUT OF THE FURNACE) heeft de touwtjes in handen genomen en die kan volgens Deadline uitpakken met twee stevige namen: Johnny Depp en Tom Hardy.

Hun bijdrage zal het project ongetwijfeld in een stroomversnelling brengen. Whitey Bulger behaalde in de jaren ’90 de top 10 van meest gezochte misdadigers door de FBI. Hij was de gevreesde leider van de Winter Hill Gang en – hier komt de twist – werkte tegelijk als informant voor federale onderzoeksdiensten.

Depp zou Bulger vertolken terwijl Hardy de rol van FBI agent John Connolly speelt, een jeugdvriend van Bulger die hem op de hoogte hield.

De productie start in mei.

De laatste keer dat Depp in de huid kroop van een legendarische misdadiger (John Dillinger in PUBLIC ENEMIES van Michael Mann) was het resultaat maar mager. Het duo Depp-Hardy is daarentegen wel behoorlijk intrigerend. Iets om naar uit te kijken, of niet? Laat het ons onderaan alvast weten.