sin-city-dame-to-kill

Robert Rodriguez is ook maar een mens. Na de opeenvolgende opnames van MACHETE KILLS, SIN CITY: A DAME TO KILL FOR en zijn kortfilm TWO SCOOPS heeft de man ook nog twee TV-series in de pijplijn, waarvan ééntje gebasseerd is op FROM DUSK TILL DAWN. Het kon niet anders dan dat één van die projecten de prijs zou betalen van Rodriguez’s hoogmoed. Het is SIN CITY geworden.

A DAME TO KILL FOR laat al jaren op zich wachten, maar enkele maanden terug werd aangekondigd dat de film in oktober van dit jaar zou te zien zijn. Het was te mooi om waar te zijn, want de release werd zonet verzet naar 22 augustus 2014. Begrijpelijk uiteraard, want de hoeveelheid aandacht die deze prent nodig heeft tijdens de post-productie is allicht niet te overzien. De film werd – net zoals deel één – volledig tegen een green screen geschoten en pakt uit met een al even indrukwekkende cast: Josh Brolin, Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Jaime King, Joseph Gordon-Levitt, Dennis Haysbert, Jamie Chung, Bruce Willis, Eva Green, Julia Garner, Ray Liotta, Juno Temple, Jeremy Piven en Stacey Keach.

De terugkeer naar Sin City wordt dus even uitgesteld, maar we gaan er van uit dat dit het eindresultaat alleen maar ten goede zal komen.