Het bleef lange tijd stil rond Spike Jonze‘s langverwachte opvolger van WHERE THE WILD THINGS ARE (2009), maar nu heeft Warner Bros beslist daar verandering in te brengen. De studio deelde mee dat Scarlett Johansson en Chris Pratt de reeds indrukwekkende cast met o.a. Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Samantha Morton en Olivia Wilde vervoegen.
Jonze is zonder twijfel één van de beste filmmakers van zijn generatie. Het leek dan ook eeuwen geleden sinds we een langspeelfilm van de Amerikaan te zien kregen. Zijn Charlie Kaufman adaptaties BEING JOHN MALKOVICH en ADAPTATION blijven uitzonderlijke werken en deze nieuwe film – door Jonze zelf geschreven – lijkt alweer rond een uniek concept te draaien. Joaquin Phoenix speelt namelijk een eenzame schrijver die een relatie begint met zijn recent aangekochte computer. Wat had ik gezegd.

Voor Johansson is deze prent, samen met Jonathan Glazer’s UNDER THE SKIN en Jon Favreau’s CHEF een tegengewicht voor haar superheldenwerk in CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER en THE AVENGERS 2.

Chris Pratt mag dan wel een mindere naam zijn op dit moment, hij staat op het punt door te breken. Hij is bekend van de komische reeks PARKS & RECREATION en laatst zagen we hem in ZERO DARK THIRTY.

HER mogen we in het late najaar verwachten.