Productiehuis Wild Bunch heeft vandaag enkele nieuwe projecten onthuld die het komende jaar het daglicht zullen zien. Om te beginnen komt er een (soort) vervolg op Spring Breakers van Harmony Korine. Blijkbaar werd schrijver Irvine Welsh (Trainspotting) ingehuurd om het verhaal te pennen, terwijl de Zweed Jonas Åkerlund (Spun, Small Apartments) de regie op zich mag nemen. Onder de titel Spring Breakers: The Second Coming gaat een groep nieuwe meiden het gevecht aan met een groep christelijke militanten die hen trachten te bekeren. “Het wordt geen direct vervolg, maar er zal worden verwezen naar personages uit het origineel,” liet grote baas Vincent Maraval via Screen Daily weten.

Vervolgens mogen we ons ook opmaken voor de grote terugkeer van Gaspar Noé. De man achter shockers als Enter The Void en Irréversible keert na vijf jaar afwezigheid (op een segment in een filmomnibus na) terug met Love. Uiteraard verwachten we van Noé niets minder een gewaagd thema voor zijn comeback. Volgens Maraval gaat het om een expliciet melodrama over een jongen en twee meisjes die volop experimenteren met seks. Volgens Noé zal de film jongens opwinden en meisjes laten huilen. Die Gaspar toch…

En we blijven in erotische wateren, want ook Paul Verhoeven (Robocop, Showgirls) brengt nieuw werk uit. Hij zal de Franse roman Oh! van Philippe Djian naar het grote scherm omzetten. Het verhaal draait rond een zakenvrouw die op wraak zint na een verkrachting. Volgens Wild Bunch werd er al een heel slim scenario geschreven dat tegelijk de stijl van Verhoeven uitschreeuwt. Extreem erotisch, op het perverse af dus.

Op controversieel vlak kunnen deze drie nieuwkomers allicht tellen.