Enkele jaren geleden klopte DreamWorks aan bij E.T.-schrijfster Melissa Mathison om het geliefde kinderboek ‘De GVR’ (De Grote Vriendelijke Reus) van Roald Dahl te vertalen naar een live-action versie voor het witte doek. Sindsdien kwam er bitter weinig van in huis, maar volgens The Hollywood Reporter werd er ondertussen wel een regisseur aangetrokken om het project te overzien.

Steven Spielberg – wie anders – zal zich achter de camera plaatsen en het spreekt voor zich dat zijn aanwezigheid alles in een stroomversnelling zal brengen. Of hij er de recent aangekondigde Koude Oorlogprent met Tom Hanks nog uitperst alvorens zich aan de GVR te zetten, is nog niet duidelijk.

De GVR werd gepubliceerd in 1982. Quentin Blake verzorgde de tekeningen bij het verhaal over een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een aardige reus. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van mensetende reuzen.

Het is niet de eerste adaptatie van het boek die zijn weg naar het scherm vindt: in 1989 verscheen het verhaal op de Britse televisie.