Met 93 films achter zijn naam is Takashi Miike één van de meest productieve regisseurs ter wereld. Om zijn passieprojecten te financieren levert de Japanner in de tussentijd hopen tweederangs-actieprenten en teenybopperfilms af, waardoor het voor de oningewijden moeilijk is om zijn meesterwerken (zoals ICHI THE KILLER en AUDITION) te onderscheiden van het straight-to-video-afval.

Met zijn nieuwste project, YAKUZA APOCALYPSE: THE GREAT WAR OF THE UNDERWORLD, keert Miike naar eigen zeggen terug naar zijn extreme roots. De film draait rond een legendarisch yakuza-kopstuk die erom bekend staat elke moordpoging te overleven. De reden waarom hij niet te doden valt? Hij is een vampier. Dat ontdekt zijn rechterhand Kageyama nadat hij gebeten wordt door zijn ernstig verwonde baas. Die is natuurlijk niet zo opgezet met zijn geleidelijke transformatie, en zint op wraak. Bloederige, misselijkmakende wraak, uiteraard.

Dit is wat Miike te zeggen heeft over deze nieuwe film: “Zeg maar vaarwel tegen die belachelijke en saaie Japanse films. Niemand heeft het me gevraagd, maar ik heb besloten om terug te keren naar mijn roots en een ware rel te veroorzaken!” Komende van een kerel wiens films scènes bevatten waarin bijvoorbeeld een vrouw op expliciete wijze bevalt van een volwassen man, verwachten we van YAKUZA APOCALYPSE niets minder dan pure waanzin.

De opnames zijn recent van start gegaan en de release staat gepland tegen 2015.