We mogen THE HATEFUL EIGHT, de pas aangekondigde nieuwe western van Quentin Tarantino, alweer vergeten. Het script is namelijk in verkeerde handen gevallen en ter beschikking gesteld voor heel Hollywood. Daarom heeft de regisseur met great vengeance en furious anger beslist om het project niet langer te verfilmen.

Volgens Tarantino gaf hij het script aan zes mensen, waaronder acteurs Bruce Dern, Tim Roth en Michael Madsen (hij was diegene die verward werd met Christoph Waltz in eerdere berichten). Eén van hen liet een exemplaar achter bij zijn agent en daar liep het volgens de regisseur mis.

“Ik weet niet hoe die klote managers werken, maar ik maak de film niet meer. Ik ga het verhaal als boek uitbrengen en daar blijft het bij. Als ik geen vertrouwen kan hebben in de mensen aan wie ik het script gaf, dan heb geen wil meer om eraan verder te werken. Ik ga me op iets anders focussen. Ik heb nog 10 scenario’s liggen om uit te kiezen,” aldus een behoorlijk geërgerde Tarantino tegen Deadline.

Hij geeft echter wel toe geflateerd te zijn door de belangstelling voor zijn werk. “Ik hou ervan dat mensen alles in het werk stellen om mijn werk op te zoeken en te lezen. Sterker zelfs, ik zou het op geen andere manier willen. Ik hou ervan dat de mensen mijn werk appreciëren, maar ik gaf dit script slechts aan zes motherfucking mensen! Vanaf nu organiseer ik meetings met uitgevers.”

Geen HATEFUL EIGHT, dus. Voorlopig althans, want niets sluit uit dat hij het project later van onder het stof haalt.