Ryan Gosling trad als acteur al een paar keer aan op het filmfestival van Cannes. Films als Drive en Blue Valentine waren er een groot succes, maar vorig jaar liep het met Only God Forgives iets minder vlot. Dit jaar is hij terug. Als filmmaker dan nog wel. Hij stelt er zijn regiedebuut Lost River voor in de categorie Un Certain Regard. De film is nog niet vertoond, dus op de eerste indrukken blijft het nog even wachten, maar een voorsmaakje werd zonet op het internet gezet.

“Ik stemde toe om te regisseren omdat het een film is die ik zelf zou willen zien. Zoals zovele kinderen die opgroeiden in de jaren 80 kwam ik een eerste keer in aanraking met cinema door mainstreamfilms,” liet Gosling weten via Ryan Gosling Addicted. “Ik keek er naar uit om dit soort verhaal te schieten, maar dan in de taal van de filmmakers waarmee ik de laatste jaren gewerkt heb.”

En of we benieuwd zijn! Lost River vertelt het verhaal van Billy, een alleenstaande moeder van twee kinderen, die in een macabere fantasiewereld terecht komt, terwijl haar tienerzoon een geheime weg ontdekt die naar een onderwaterstad leidt.

Christina Hendricks, Ben Mendelsohn, Eva Mendes, Saoirse Ronan en Matt Smith spelen de voornaamste rollen.