The Broken Circle Breakdown van regisseur Felix van Groeningen is genomineerd voor de People’s Choice Award, de publieksprijs, van de 26ste European Film Awards (EFA). Dat melden de organisatie van de Europese Filmprijzen en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag.

The Broken Circle Breakdown vertelt het verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die ondanks de grote verschillen stapelverliefd worden op elkaar. Wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt en sterft, komt hun relatie erg onder druk te staan. De film zorgde voor een revival van het bluegrass-genre. ‘The Broken Circle Bluegrass Band’ toerde de voorbije maanden rond in Vlaanderen met de muziek uit de film.

De Belgische prent krijgt voor de publieksprijs concurrentie van onder andere Los amantes pasajeros van Pedro Almodóvar, Anna Karenina van Joe Wright, Kon-tiki van Joachim Rønning & Espen Sandberg, Searching for Sugar Man van Malik Bendjelloul en Love Is All You Need van Susanne Bier.

Vorig jaar ging Geoffrey Enthoven met Hasta la vista nog aan de haal met de People’s Choice Award. Eerder kreeg Hans Van Nuffel al de European Discovery Award voor Adem en ontving Jaco Van Dormael in 2010 de People’s Choice Award voor Mr. Nobody.

(Belga/AB)