EL PRESIDENTE, de high-concept buddy film over een geheimagent die zich over een ex-president met een drankprobleem moet ontfermen, staat al geruime tijd in de agenda van Tom Cruise. Jay Roach (RECOUNT) zou achter de camera plaatsnemen en Robert Downey Jr. werd gevraagd voor de rol van ex-president, maar die eerste verliet ondertussen het project en de laatste gaf nooit zijn akkoord. Cruise bleef echter betrokken en heeft EDGE OF TOMORROW-regisseur Doug Liman aangesteld om vanaf nu alles in goede banen te leiden. Bovendien heeft het duo aangeklopt bij niemand minder dan Jack Nicholson ter vervanging van Downey Jr.

Volgens de Hollywood Reporter waren Cruise en Liman afgelopen weekend op bezoek bij Nicholson om de steeds kieskeuriger wordende legende te overtuigen. Cruise zou de film naar verluidt niet willen maken zonder zijn co-ster uit A FEW GOOD MEN. Right…

EL PRESIDENTE volgt een bloedserieuze geheimagent die de opdracht krijgt om Amerika’s ergste ex-leider te beschermen, een dronken, vrouwenverslaafde nietsnut die als vice president promoveerde wanneer het toenmalige hoofd overleed. Met het duo Cruise en Nicholson in gedachten klinkt dit inderdaad als leuk tijdverdrijf.

Het blijft natuurlijk afwachten tot Nicholson zijn handtekening zet. Wordt vervolgt.