Tom Hanks en Steven Spielberg laten de Tweede Wereldoorlog voor wat die is en gaan zich binnenkort richten op de Koude Oorlog. Dat meldt Variety. Naar verluidt werkt het duo aan een thriller die zich afspeelt in de jaren 60 en waarin Hanks in de schoenen van James Donovan stapt, een procureur die door de CIA werd aangenomen om een gevangengenomen piloot van een Amerikaans spionagevliegtuig uit handen van de Russen te krijgen.

Spielberg zou voorlopig enkel als producer aantreden, want hij heeft nog andere historische drama’s te regisseren – zoals een prent over het levensverhaal van Edgardo Mortara, maar het feit dat Hanks betrokken is kan daar verandering in brengen. Verdere details blijven voorlopig uit.

Hanks en Spielberg werkten voor het eerst samen in SAVING PRIVATE RYAN, betrokken nadien Leonardo DiCaprio bij de zaak in CATCH ME IF YOU CAN en sloten af met THE TERMINAL. De eerste twee waren commerciële kassuccessen, maar die laatste was dat niet. Zoals vaker in Hollywood is één flop genoeg om zelfs een team als Hanks en Spielberg uit elkaar te halen, althans tijdelijk. Het duo producete nadien nog succesreeksen als BAND OF BROTHERS en THE PACIFIC, maar het is meer dan tien jaar geleden dat ze nog samenwerkten aan een langspeler.